Maandelijks Archief: APRIL 2017


20 Apr 2017
Het Sakura Taikai, vrij vertaald Kersenbloesem Toernooi, is alweer bijna twee weken gelden gespeeld. Maar het is zeer de moeite waard om er toch nog een stukje aan te wagen. Allereerst was er, voor Riichi-begrippen, een groot deelnemersveld. Behalve 33 Nederlanders waren er ook drie Polen, twee Vlamingen, een Duitser en een Luxemburger. Des te knapper is het dat vier spelers van Schoon Spel in de Top-10 zijn geëindigd. Diana, die een jaar geleden haar laatste Riichi toernooi speelde wordt tweede. Dimphy (5e), Sonja (6e) en John (7e) deden weinig voor elkaar onder. Olav viel met zijn 13e plek net buiten de top-10. Verder deden namens onze club mee: Reylly (19e), Joop (27e), Cisca (28e) en Pieter B. (37e). Ook de catering had een primeur. Behalve de vertrouwde gezichten van Els en Kees H. had John een heerlijke soep gemaakt. Niet iedereen weet het, maar John kan fantastisch koken. Vooral ...


alles...
04 Apr 2017

Clubkampioen tegen wil en dank

geplaatst door Schoonspel in Algemeen
We kennen ze allemaal. Mensen die zichzelf heel belangrijk vinden als ze een toernooi hebben gewonnen. Iedereen mag weten hoe slim hij speelde in het zesde potje van de tweede ronde. Hoe goed zij had gekeken naar wat haar directe concurrent weggooide. En natuurlijk zijn er nog de Facebookers. Snel een foto maken van het score formulier en publiceren zodat iedereen kan zien met wat voor een kei we hebben te maken. Ja, het toernooi kon ook schriftelijk worden afgedaan want de winnaar was al lang en breed bekend. En het tegenover gestelde van bovenstaande beschrijving is Mirjam. In alle rust werkte ze toe naar de overwinning van het MCR clubkampioenschap bij Schoon Spel. Op de tweede plaats eindigde Sohana en Dimphy laat met een derde plaats zien dat er altijd rekening met haar gehouden dient te worden.

Het toernooi werd gekenmerkt door de vele vrijwilligers. Ada, Dora en Sohana ...


alles...
01 Apr 2017
Nog maar een jaar geleden stond Schoon Spel op z'n kop door de derde plaats van Dimphy. Op het door de ENMV georganiseerde toernooi met de prachtige naam "Reus van Rotterdam" pakte ook Cisca een plaatsje in de top-10. Maar tijden veranderen want twaalf maanden later staan gastleden Menno (12e) en Pieter B. (13e) als hoogste geplaatst. Voor Dimphy was er deze keer een zestiende plek, op de voet gevolgd door Anja B. (17e). Net als je begint te denken dat er niet meer vertegenwoordigers van onze club hebben meegedaan stuiten we op Mattheu (37e) en Anja O. (40e) die samen met Olav (50e) en Foppe (55e) in de middenmoot eindigden. Voor Ada (73e) en Anneke (79e en voorlaatste) moet het een lange dag zijn geweest. De enige Schoon Spel'ler bij de recreanten, Franka, haalde een 22e plaats in een veld van 28. Waarvan acte.