26 Jan 2018

Oliebollen met mosterd

geplaatst door Schoonspel in Algemeen
We kennen allemaal het fenomeen van paas-eieren die in januari al in de winkel liggen. Of pepernoten die in september al om je oren vliegen. Schoon Spel laat zien dat het ook anders kan. Slecht één maand nadat het toernooi is gespeeld en dan ook nog omdat er speciaal naar gevraagd werd, nu dan eindelijk een verslag van het oliebollen-toernooi 2017. "Mosterd na de maaltijd", zou uw verslaggever normaal gesproken zeggen. Maar omdat hij nu zelf de oorzaak is, blijft dit buiten het verslag.

Op zaterdag 30 december j.l. streden twintig, tot op het bot gemotiveerde, deelnemers om de erfenis van John. (Oliebol van het jaar 2015 en 2016). In drie bloedstollende ronden bleef Ada haar concurrentie voor. En wat is een podium zonder Sonja? Dat is als Asterix en Obelix zonder de Romeinen. De derde plaats werd een prooi voor Anja B. Een speciale prijs was er voor Lili. Zij kwam met haar ene mahjongpunt het dichtst bij nul. Opgetogen keerde ze huiswaarts met een pakketje bloembollen. "Voor op het balkon", voegde zij daar nog aan toe.

Een oliebollen toernooi is pas een oliebollen toernooi als er oliebollen zijn op het toernooi. En dat was ook dit jaar weer prima verzorgt door Martin Swinkels, de man van de toernooi winnares. Samen met zijn dochter bakte hij oliebollen dat het een lieve lust was. Ook het opeten was geen straf. Op onze Facebook pagina zijn nog wat foto's te bekijken.