18 Jun 2017
Waar, volgens een oud Nederlands gezegde, twee honden om een been vechten en de derde ermee vandoor gaat, is het in mahjongland nog een slag heftiger. Gisteren stonden bij de competitie-spelers na drie ronden vier spelers aan de leiding met 10 tafelpunten. Maar geen van hen wist de winst binnen te halen in de laatste ronde. En dus greep Anja O. haar kans en pakte de titel met 13 tafelpunten. Martin van Tiel haalde ook een totaal van 13 punten, maar moest zich op mini-punten tevreden stellen met het zilver. Maar gezien zijn lachende gezicht was dat geen punt. Derde werd Gerda van Oorschot. Ze had te laat ingeschreven, maar zorgde eigenhandig voor nog twee deelnemers zodat een extra tafel toegevoegd kon worden. En daarvoor werd ze dus beloond. Verdere deelnemers namens Schoon Spel waren: Menno (7e), Pieter B. (8e), Dimphy (26e), Anja B. (28e), Cisca (38e), Mattheu (46e) en Ada (48e en laatste).

Onder de 28 recreanten waren vier deelnemers die voor de eerste keer meededen aan een toernooi. Na afloop waren ze allen heel enthousiast en we zullen ze de komende maanden wel vaker aan de mahjongtafel tegen gaan komen. De organisatie voelde het in ieder geval als een groot compliment. De winnares van 2016, Jolanda van Rossem, moest dit jaar genoegen nemen met derde plaats. Maar die nam ze met veel plezier in ontvangst. Tweede werd Joke de Jong en glorieus winnares werd Ineke Koster. En daarmee houdt deze toernooi-tijger de traditie in ere dat het Skôn Spel Toernooi bij de recreanten gewonnen wordt door een vrouw.

De spreekstalmeester van dienst bedankte alle mensen die hebben geholpen bij het welslagen van dit toernooi. Een speciaal woord van dank was er voor Janco die nu voor het laatst heeft gezorgd dat de tafels en spellen op tijd op de goede locatie waren. Het respect hiervoor zal de komende jaren alleen nog maar groeien. De twee scheidsrechters, Ans Hoogland en Dimphy van Grinsven, hadden met hun natuurlijke uitstraling het volledige deelnemersveld onder controle. De overige vrijwilligers, die hun vrije vrijdagavond hadden opgeofferd, werden weer beloond met een kans op een "geweldige" hoofdprijs.