07 Mei 2017
Er waren iets minder deelnemers dan twee jaar geleden en we zijn een stuk kleiner dan de editie's die Bamboe Acht organiseert. Maar het MERS-2 toernooi dat afgelopen weekend werd gespeeld was een doorslaand succes. Deelnemers uit vijf landen speelden hun beste spel. Iedereen was erop gebrand om te winnen maar wel volgens de drie F's van de EMA (Fun, Friendship, Fairplay). De catering was perfect, de scheidsrechter heeft nauwelijks in actie hoeven te komen en de verwerking van de uitslagen gingen als een speer. Één en ander natuurlijk onder leiding van een gedreven floor-manager. Het podium van 2017 leek er erg veel op dat van 2015. Wederom op een derde plaats eindigde Ans Hoogland. De winnaar van de eerste editie, Marco Montebelli, pakt nu de tweede plaats. En winnaar werd Joël Ratsimandresy. Deze sympathieke Fransman speelt veel internationale toernooien en pakt vaak podiumplaatsen. We kunnen derhalve spreken van een terechte winnaar. 

Ook namens Schoon Spel waren er spelers. Menno pakte een hele mooie zevende plaats en Olav was ook zeer tevreden met een dertiende plek. Dimphy (22e), Anja O. (29e), Pieter B. (33e) en invaller Sonja(44e) eindingen allemaal in de bovenste helft van de eindstand. Sohana(53e), Cisca (54e), Mattheu (63e) en John (80e) hebben dapper gestreden en een enkele keer de toppers aan het wankelen gebracht. 

Een toernooi als het deze kan enkel slagen door de inbreng van vrijwilligers. Dus een bedankje aan Will, Gerard, Pieter B, Cisca, Fenne, Dimphy, Kees H, Anja B, John, Els, Joop, Mattheu, Anja O, Kees B, Sonja, Natascha, Janco, Franka, Ton, Elly, Frank en Olav