19 Feb 2017
Het doet altijd weer een beetje pijn om te constateren dat het Valentijnstoernooi, het mooiste, grootste en best gewaardeerde toernooi van Nederland is. Een prachtige locatie en fantastische catering maken het plaatje compleet. Het enige puntje van kritiek was dat de uitslag vaak lang op zich liet wachten en dan ook nog niet correct was. Maar ook daar is aan gewerkt zodat we nu kunnen spreken van een perfect georganiseerd toernooi. Chapeau. Voor de competitie-spelers van Schoon Spel viel er weinig te juichen. Foppe (15e), Pieter B. (19e) en Anja O. (26e) eindigen nog redelijk bovenin. Maar voor Menno (45e), Olav (47e), Ada (56e), Anneke (64e), Dimphy (74e), Anja B. (81e) en Mattheu (85e) was er weinig eer weggelegd in een veld van 88 deelnemers.

 

Bij de recreanten had Schoon Spel slechts één inschrijving. Maar dat is blijkbaar meer dan genoeg om de titel van Nederlands Kampioen 2017 binnen te slepen. Franka de Vries scoorde als enige de maximale 16 punten. Zij volgt daarmee Janet Vlug op die begin oktober de titel van 2016 voor zich opeiste. Daarmee verdient Janet waarschijnlijk wel een plaatsje in Guiness Records Book omdat ze maar een kleine vijf maanden heeft kunnen genieten van haar titel. Misschien een puntje voor de Nederlandse Mahjong Bond? 

 

Was Franka al vrolijk na het behalen van de NK-titel, op het podium voorspelde de geboren Lithse al dat haar man ook een prima avond tegemoet zou gaan. Want "hij mag vanavond met de Nederlands Kampioen naar bed". Waarschijnlijk zullen we hier binnenkort meer over horen?